De vereniging

J.V.C. De Pearse Köp dé jongeren carnavalsvereniging van Weerselo, opgericht in 2010. Plezier staat hoog in het vaandel. De vereniging bestaat uit verschillende commissies die elk jaar weer samen voor geweldig carnaval zorgen en andere activiteiten.

Zo wordt er jaarlijks een nieuwe jonker en sik gekozen (door de Veurtrekkers). Het gekozen duo wordt op hun beurt ondersteund door een geweldige groep; de raad van 11.

Ieder jaar wordt door de wagenbouw van De Pearse Köp een praalwagen gebouwd. Met deze praalwagen worden er een aantal optochten in de regio bezocht. Bij een geweldig uitziende praalwagen hoort natuurlijk ook super mooie optocht kleding. Onze kledingcommissie zorgt er elk jaar weer voor dat alle leden weer een supermooi en uniek carnavalspak kunnen dragen. Met trots presenteren we praalwagen en optochtkleding als eerste in onze eigen dorp Weerselo.

Een gezonde vereniging draait om de juiste mensen op de juiste plek. Wij zijn erg blij met alle leden die zich inzetten voor diverse commissies. De Feestcommissie zorgt er elk jaar weer voor de alles feesten tot in de puntjes zijn geregeld.  De sponsorcommissie weet ons goed te vertegenwoordigen. Na weer een avond pokkelen aan de wagen/kleding verdient iedereen toch een koude rakker, gelukkig hebben wij daarvoor de kantinecommissie.

Tussen de carnaval door zijn er nog vele andere activiteiten. Denk hierbij aan het Carnaval Zomervoetbal, Beachvolleybaltoernooi maar ook de jaarlijkse violen- en pepernotenactie. Dankzij de inzet van de leden kunnen deze activiteiten in goede banen worden geleid. 

Een vereniging waar Weerselo omeunig trots op kan en mag zijn!

Nig rem'n mer gas gem'n